Śledź w jabłkach i cebuli, pieczony ziemniak w soli, śmietana wędzona
32
Tatar wołowy, pikle, ser bursztyn, chips z chleba żytniego, suszone żółtko
52
Sałatka Bawarska na żytnim chlebie - mortadela, ser żółty, ogórek konserwowy, sos jogurtowo- majonezowy, natka
26
Moskole z masłem czosnkowym, kiszona kapusta czerwona
26
Deska wędlin i serów - wędliny, polskie sery dojrzewające, smalec, pasztet, podpłomyk, paluchy drożdżowe, pieczywo, pasta z fasoli, sos pomidorowy, pasta dyniowa, pikle i marynaty
75
Makaron parpadelle z warzywami i dojrzewającą wołowiną, ser bursztyn
65
Bulion z pieczonego kurczaka, warzywa korzenne, pulpeciki chlebowe, cytryna
19
Zupa fasolowa, z pieczonym ziemniakiem i majerankiem
19
Krem z dyni z kwaśną śmietaną i grzankami rustykalnymi
21
Kurczak nadziewany bryndzą oraz warzywami korzennymi, moskol, szpinak, sos z pieczonego kurczaka
45
Golonka, parzybroda- ziemniaki z kapustą kiszoną, marchewka pieczona, sos z ciemnego piwa Baster
48
Żeberka w marynacie ziołowej, kapusta zasmażana, ziemniaki puree, sos śliwkowy
56
Maczanka Baster (Długo pieczone mięso z karczku wieprzowego, pampuch, kiszona kapusta czerwona, Sos pieczeniowy)
49
Smażony ser, sos tatarski, domowe grubo krojone frytki warzywne
45
Fish and chips - dorsz w cieście, grubo krojone frytki, coleslaw, ziołowy sos winegret
48
Szpecle z sosem serowym
38
Pierogi z ziemniakami i bryndzą, kurkuma, omasta, wędzona papryka
32
Podpłomyk z warzywami, dojrzewającym serem, sosem pomidorowym
34
Piernik z powidłami śliwkowymi i lukrem cytrynowym
21
Legumina (Mus z jabłka, prażone jabłko z cynamonem)